Årsager til, at motorleje låser akslen

"Motorleje låser akslen" er en alvorlig fejl for motoren, refererer generelt til en alvorlig tør friktion mellem krumtapaksel og hovedleje/drejestangsleje, der understøtter motorrotation på grund af tab af olie og danner høj temperatur i overflade, akseltap og motor lejer gensidig sintring bider dødeligt, hvilket forårsager, at motoren ikke kan rotere.

"Motorleje låser akslen" mere end 95 % er mekaniske fejl, normalt pga.

  1. Kvaliteten af ​​krumtapakslen og motorlejet er dårlig, aksen og motorlejeoverfladen er dårlig, især eftersyn af udskiftningskøretøjer med lejeskal, eftersyn af slibeakselflisen fungerer fint nok, motorleje på bagakslen, med dårligt samarbejde, vanskeligt for at danne oliefilmsgrænsefladen er for lille, og der er hul på bagsiden, legerings- og motorleje kan ikke helt løsne sig tæt og cylindrisk, dækkende oliehulsvæg fra tør friktion forårsager afbrydelser af olieforsyningen.
  2. Installationen af ​​hovedlejer og keglestangslejer er ikke korrekt, forkert justering af spillerum, kontaktarealet er for stort eller for lille, vil gøre det vanskeligt for akslen og motorlejets kontaktflade at danne en oliefilm.Nogle gange er drejningsmomentet for den stærke bolt af motorlejer for lille, og motorlejer løsnes i lang tid, vil spalteændringen også påvirke smøringen.
  3. Oliepumpens gear har en alvorlig friktionstabseffekt, olietilførselstrykket falder, og olien er vanskelig at tilføre til den specificerede smøreposition, hvilket resulterer i tør friktion af motorleje.
  4. Oliepassagen er blokeret af snavsede urenheder, som blokerer olien, der fører til krumtapakslen og forårsager tør friktion af motorlejet.
  5. Olierørledningslækage, oliecirkulationsforsyningssystem trykfald, olie er vanskelig at tilføre til den specificerede smøreposition, hvilket danner tør friktion.
  6. Når den kolde bil starter gashåndtaget, er olien endnu ikke blevet pumpet til motorlejet, når den lave temperatur er mere tyktflydende, og motorens lejeoverflade har dannet en øjeblikkelig høj temperatur, hvilket resulterer i metalfasesmeltning.
  7. Motoren er alvorligt overbelastet, og der er lange arbejdsforhold med lav hastighed og højt drejningsmoment.Fordi motorhastigheden er lav, er oliepumpens hastighed også lav, og olietilførslen er utilstrækkelig, mens der dannes høj temperatur mellem akslen og flisen, hvilket resulterer i låsning.

Indlægstid: 30-jul-2021